Checkmark aan het ladenGrote voorraad / Direct leverbaar
Checkmark aan het ladenVerzendkosten inclusief
Checkmark aan het ladenDe one-stop-shop voor de groenprofessional
Cart aan het laden

Borderrand

Wanneer kies je voor een borderrand?

Een borderrand is een slimme toevoeging aan elke buitenruimte. Het creëert niet alleen een duidelijke scheiding tussen verschillende delen van de tuin, maar voegt ook een esthetisch element toe. Wij hebben verschillende materiaalopties, zoals cortenstaal, wat bekend staat om zijn duurzaamheid en roestige uitstraling. 

Maar wanneer kies je nu specifiek voor een borderrand? Als je op zoek bent naar een strakke en moderne uitstraling, kan je kiezen voor een borderrand gemaakt van aluminium. Als je een rustieke sfeer wil creëren, zou een borderrand gemaakt van cortenstaal een betere keuze zijn. Uiteindelijk hangt je keuze voor een borderrand af van je persoonlijke stijl en de gewenste uitstraling van je buitenruimte.

Wat is het verschil tussen een keerwand en kantopsluiting als borderrand?

Een veel gestelde vraag in de wereld van tuinontwerp en landschapsarchitectuur, is het verschil tussen een keerwand en kantopsluiting als borderrand. Beiden dienen als functionele en esthetische elementen om de tuin of het landschap te definiëren en te structureren.

Een keerwand is een steviger constructie-element dat wordt gebruikt om hoogteverschillen in de bodem op te vangen. Het kan gemaakt zijn van cortenstaal, of aluminium, afhankelijk van het doel en de gewenste uitstraling. Een keerwand biedt stabiliteit en ondersteuning, waardoor het mogelijk is om geëffende grond te creëren voor bijvoorbeeld terrassen, verhoogde bloembedden of paden.

Aan de andere kant is kantopsluiting een horizontaal element dat vaak aan het oppervlak wordt geplaatst. Het wordt gebruikt om de randen van bloembedden, gazons of trottoirs te definiëren. Kantopsluiting kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals rvs of cortenstaal. Het voorkomt verspreiding van de bodem en verhindert dat de beplanting zich verspreidt naar ongewenste gebieden. Bovendien zorgt het voor een nette en georganiseerde uitstraling van de tuin.

Samengevat, het belangrijkste verschil tussen een keerwand en kantopsluiting als borderrand is de functie en de manier waarop ze worden geplaatst. Een keerwand biedt stabiliteit en voorkomt bodemverschuivingen bij hoogteverschillen, terwijl kantopsluiting voornamelijk dient als een horizontale grens om de tuin of het landschap te definiëren. Beide elementen spelen echter een essentiële rol bij het creëren van een goed ontworpen en georganiseerde buitenruimte.