Voorraad direct leverbaar

Voorraad direct leverbaar

Sinds 2009 betrouwbare partner in de groenbranche

Sinds 2009 betrouwbare partner in de groenbranche

Eigen ontwerp en productie

Eigen ontwerp en productie

5 jaar garantie

5 jaar garantie

Cart aan het laden

Cortenstaal borderrand

Cortenstaal borderrand kopen

Een cortenstalen borderrand is een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en aantrekkelijke roestige uiterlijk. Cortenstaal is bestand tegen corrosie en daardoor geschikt voor verschillende weersomstandigheden. De roestige patinalaag zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling die een mooie contrast vormt met de omgeving.

Bovendien vereist cortenstaal weinig onderhoud, waardoor het een praktische keuze is voor langdurig gebruik. Met onze maatwerk optie kan je gemakkelijk de borderrand laten aansluiten op jouw wensen. Met een cortenstalen borderrand voeg je niet alleen een decoratief element toe aan je buitenruimte, maar profiteer je ook van de duurzaamheid en weinig onderhoud op lange termijn.

Hoe een cortenstaal borderrand plaatsen?

Het toevoegen van een cortenstaal borderrand aan je tuin is een geweldige manier om structuur te creëren. Het plaatsen van deze borderrand hoeft geen complexe klus te zijn. Volg ons eenvoudige stappenplan en verander je tuin in een oogwenk in een sfeervol en goed gestructureerd paradijs.

Stap 1: Voorbereiding. Zorg ervoor dat de ondergrond waarop de borderrand geplaatst wordt vlak en draagkrachtig is. Een oneffen of instabiele ondergrond kan leiden tot scheve verbindingen en zelfs schade aan de rand.

Stap 2: Plaatsing. Zet de keerwanden op de voorbereide ondergrond. Gebruik de meegeleverde materialen om de elementen vast te bouten. Begin met het losjes vastdraaien van alle bouten, daarna kunnen ze stuk voor stuk stevig worden aangedraaid.

Stap 3: Stabilisatie. Zorg voor extra stabiliteit door beide zijden van de keerwand te bedekken met een laag grond van 10 cm boven de voetplaat.

Stap 4: Afwerking. Vul ten slotte de binnenzijde van de keerwand verder op en maak eventuele bestrating af.

Zorg ervoor dat je alle stappen zorgvuldig volgt voor een stevige en veilige borderrand die jouw tuin een stijlvolle touch geeft.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal, ook bekend als weersbestendig staal, is een metaallegering die zich kenmerkt door een corrosiebestendige laag. Deze specifieke laag wordt gevormd na een periode van blootstelling aan het weer, waardoor het staal een unieke rustieke uitstraling krijgt. Dit staaltype is geliefd in de bouw en in landschapsarchitectuur vanwege de hoge sterkte, duurzaamheid en aantrekkelijke uitstraling. Het oxidatieproces geeft het staal ook een natuurlijke barrière tegen verdere corrosie.

Bij ADEZZ worden producten uit cortenstaal ongeroest geleverd. Dit betekent dat het cortenstaal bij levering nog een zilvergrijze kleur heeft. Het kenmerkende roestproces, dat het cortenstaal zijn bijzondere aanzien geeft, begint zodra het product in de buitenlucht wordt geplaatst.

Het roestproces van cortenstaal

Na plaatsing in de buitenlucht begint het cortenstaal te oxideren onder invloed van het weer. Dit roestproces duurt gemiddeld ongeveer zes maanden. In eerste instantie kleurt het staal oranjebruin. Na verloop van tijd donkert deze kleur tot een warme roodbruin. Ieder product zal door de individuele weersomstandigheden en omgevingsinvloeden op unieke wijze oxideren, waardoor elk stuk cortenstaal een karakteristiek eigen uiterlijk krijgt.

Voor diegenen die het verroeste aanzien liever sneller willen zien, biedt ADEZZ ook een roestversneller aan. Dit is een speciale middel dat op cortenstaal wordt aangebracht om het roestproces te bevorderen. Zeer handig voor wie het warme, roestige uiterlijk eerder wenst, zonder te moeten wachten op de natuurlijke weersinvloeden.

Dus of je nu gaat voor het natuurlijke verloop van roestvorming of het proces wil versnellen met een roestversneller, met cortenstaal producten van ADEZZ bekom je een duurzaam en uniek element in je tuin of landschap.

Wat is het verschil tussen een cortenstalen keerwand en cortenstalen kantopsluiting als borderrand?

Het belangrijkste verschil tussen een cortenstalen keerwand en een cortenstalen kantopsluiting ligt in hun functie en toepassing als borderranden:

1. Cortenstalen keerwand: een keerwand wordt gebruikt als sterke borderrand, om grote hoogteverschillen op te vangen of te creëren. Deze robuuste borderrand is ontworpen om grond vast te houden en dient als rand voor verhoogde bloembedden, terrassen of hellingen. Een cortenstalen keerwand, een utstekende keuze als borderrand, is altijd groter, hoger en steviger dan kantopsluiting, omdat de keerwand bestand is tegen grote hoeveelheden grond.

2. Cortenstalen kantopsluiting: Een kantopsluiting, ook een prachtige optie voor een borderrand, wordt gebruikt om de randen van een gebied af te bakenen en te definiëren. Deze borderrand van cortenstaal is perfect om gazon, bloembedden, paden of opritten af te scheiden en ervoor te zorgen dat grond, grind of mulch niet verspreid raken. Een cortenstalen kantopsluiting, lager en kleiner van formaat dan een keerwand, dient voornamelijk als afscheiding in de vorm van een borderrand.

Hoewel zowel cortenstalen keerwanden als kantopsluitingen van cortenstaal gemaakt kunnen worden en een vergelijkbaar roestig uiterlijk hebben, verschillen ze dus in hun functie en afmetingen als borderranden. Een keerwand biedt stabiliteit en houdt grond vast bij hoogteverschillen, terwijl een kantopsluiting voornamelijk wordt gebruikt om de randen van verschillende gebieden te scheiden en te voorkomen dat materialen verspreid raken. Ontdek onze hoogwaardige cortenstalen borderranden en geef jouw buitenruimte de perfecte finishing touch!

Cortenstaal borderrand bestellen

Een cortenstaal borderrand is een stijlvolle manier om je tuinbeplanting af te bakenen en een prachtige roestbruine kleur aan je tuin toe te voegen. Maak het geheel compleet met onze cortenstaal kantopsluiting; het zorgt voor structuur en contrast in je tuin door heldere grenzen te trekken tussen verschillende gebieden, zoals het gazon en je bloembedden. Als je op zoek bent naar een functionele en decoratieve oplossing voor de terreinniveaus in je tuin, dan is onze cortenstaal keerwand perfect voor jou. Robuust, modern en onmisbaar voor een strak tuinontwerp. Klaar om je tuin aan te pakken? Bekijk onze collectie cortenstaal producten en geef je tuin het eigentijdse gevoel dat het verdient!