Checkmark aan het ladenGrote voorraad / Direct leverbaar
Checkmark aan het ladenVerzendkosten inclusief
Checkmark aan het ladenDe one-stop-shop voor de groenprofessional
Cart aan het laden

Keerwanden

Hoe plaats je een keerwand?

Het plaatsen van een keerwand kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de specifieke situatie en de gewenste stabiliteit.

Hier zijn enkele algemene stappen die gevolgd kunnen worden bij het plaatsen van een keerwand:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de locatie waar de keerwand geplaatst gaat worden goed is voorbereid. Verwijder eventuele vegetatie en egaliseer de grond waar nodig.

 2. Uitzetten van de positie: Meet nauwkeurig de plaats af waar de keerwand moet komen te staan en zet dit uit met uitzettouw. Dit helpt bij het creëren van een rechte lijn voor de keerwand.

 3. Grondwerken: Graaf een sleuf of een geul waar de keerwand in geplaatst kan worden. De afmetingen van de sleuf moeten voldoende zijn om de keerwand stabiel te kunnen plaatsen

 4. Plaatsing van de keerwand: Plaats de prefab betonelementen van de keerwand in de sleuf. Zorg ervoor dat de elementen strak naast elkaar worden geplaatst en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de keerwand recht staat.

 5. Bevestiging en stabilisatie: Afhankelijk van de hoogte en stabiliteitseisen, kan de keerwand worden verankerd met behulp van koppelankers of andere bevestigingsmethoden.

 6. Aanvullen en verdichten: Nadat de keerwand geplaatst is, moet de sleuf aan de achterkant van de keerwand worden aangevuld en zorgvuldig worden verdicht. Dit helpt bij het stabiliseren van de constructie en het voorkomen van verzakking.

Het plaatsen van een keerwand kan een complex proces zijn en het is belangrijk om de specifieke instructies en richtlijnen te volgen van de fabrikant van de keerwand. Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij ADEZZ of aannemer met ervaring in het plaatsen van keerwanden.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een keerwand?

Bij het plaatsen van een keerwand zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarop gelet moet worden om een stevige en duurzame constructie te garanderen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Grondonderzoek: Het is belangrijk om de eigenschappen van de grond te kennen, zoals de samenstelling, het watergehalte en de stabiliteit. Een grondonderzoek kan helpen bij het bepalen van de benodigde afmetingen en verankeringssystemen voor de keerwand

 • Bouwvergunning: Controleer of er een bouwvergunning nodig is voordat je een keerwand plaatst. Afhankelijk van de hoogte en locatie van de keerwand kunnen er wettelijke vereisten zijn

 • Ontwerp en belasting: Het ontwerp van de keerwand moet voldoen aan de vereiste stabiliteit en belasting. Houd rekening met de maximale hoogte van de keerwand en de druk die de grond uitoefent op de wand. Dit kan helpen bij het bepalen van de benodigde afmetingen en versterkingen. Ook is er een optie om een zitting toe te voegen op de keerwand.

 • Aanleg en afvoer: Zorg ervoor dat de keerwand goed is aangelegd en dat er voldoende afvoermogelijkheden zijn om waterophoping achter de wand te voorkomen.

 • Professioneel advies: Bij twijfel kun je met ons contact opnemen. Wij helpen je graag verder met technisch advies voor het plaatsen van de keerwand

Het is belangrijk om te benadrukken dat de hierboven genoemde punten algemene richtlijnen zijn en dat de juiste procedures en richtlijnen moeten worden gevolgd, afhankelijk van de specifieke situatie en lokale vereisten.