Checkmark aan het ladenVoorraad direct leverbaar
Checkmark aan het ladenSinds 2009 betrouwbare partner in de groenbranche
Checkmark aan het ladenEigen ontwerp en productie
Checkmark aan het laden5 jaar garantie
Cart aan het laden

Keerwanden

Hoe plaats je een keerwand?

Het plaatsen van een keerwand kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de specifieke situatie en de gewenste stabiliteit.

Hier zijn enkele algemene stappen die gevolgd kunnen worden bij het plaatsen van een keerwand:

 1. Ondergrond voorbereiden. Controleer of het oppervlak waarop je de keerwanden gaat plaatsen vlak en draagkrachtig is. Zo niet, is het noodzakelijk om dit eerst te realiseren, omdat oneffenheden en gebrek aan draagkracht problemen kunnen veroorzaken zoals schade aan het product.

 2. Keerwanden plaatsen. Zet de keerwanden klaar op de voorbereide draagkrachtige ondergrond. Zorg ervoor dat de elementen op de juiste positie liggen volgens je ontwerp.

 3. Keerwanden bevestigen. Begin de keerwanden vast te bouten met de bijgeleverde materialen. Let wel op! Het is aanbevolen om eerst alle bouten losjes vast te draaien, en pas daarna elke bout stevig aan te draaien.

 4. Gaten boren. Boor vervolgens de gaten in de draagkrachtige ondergrond waar je de keerwanden wilt bevestigen. Aan de onderkant van de keerwanden zijn al gaten voorzien, dus je hoeft alleen maar de overeenkomende gaten in de grond te boren.

 5. Keerwanden verbinden. Verbind de keerwanden met de ondergrond met behulp van pluggen of, indien nodig, een chemisch anker. Wederom, draai eerst alle bouten losjes vast en draai ze vervolgens één voor één stevig vast.

 6. Binnenzijde van de keerwand vullen. Na het beveiligen van de keerwanden, vul je de binnenzijde van de keerwand met het juiste materiaal, zoals grond of zand.

 7. Bestrating afronden. Na het vullen van de keerwanden, kun je eventuele bestrating die je hebt gepland voltooien. Zorg voor een stabiele en egale afwerking voor het beste resultaat.

Het plaatsen van een keerwand kan een complex proces zijn en het is belangrijk om de specifieke instructies en richtlijnen te volgen van de fabrikant van de keerwand. Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij ADEZZ of aannemer met ervaring in het plaatsen van keerwanden.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een keerwand?

Bij het plaatsen van een keerwand zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarop gelet moet worden om een stevige en duurzame constructie te garanderen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Grondonderzoek: Het is belangrijk om de eigenschappen van de grond te kennen, zoals de samenstelling, het watergehalte en de stabiliteit. Een grondonderzoek kan helpen bij het bepalen van de benodigde afmetingen en verankeringssystemen voor de keerwand

 • Bouwvergunning: Controleer of er een bouwvergunning nodig is voordat je een keerwand plaatst. Afhankelijk van de hoogte en locatie van de keerwand kunnen er wettelijke vereisten zijn

 • Ontwerp en belasting: Het ontwerp van de keerwand moet voldoen aan de vereiste stabiliteit en belasting. Houd rekening met de maximale hoogte van de keerwand en de druk die de grond uitoefent op de wand. Dit kan helpen bij het bepalen van de benodigde afmetingen en versterkingen. Ook is er een optie om een zitting toe te voegen op de keerwand.

 • Aanleg en afvoer: Zorg ervoor dat de keerwand goed is aangelegd en dat er voldoende afvoermogelijkheden zijn om waterophoping achter de wand te voorkomen.

 • Professioneel advies: Bij twijfel kun je met ons contact opnemen. Wij helpen je graag verder met technisch advies voor het plaatsen van de keerwand

Het is belangrijk om te benadrukken dat de hierboven genoemde punten algemene richtlijnen zijn en dat de juiste procedures en richtlijnen moeten worden gevolgd, afhankelijk van de specifieke situatie en lokale vereisten.