Checkmark aan het ladenGrote voorraad / Direct leverbaar
Checkmark aan het ladenVerzendkosten inclusief
Checkmark aan het ladenDe one-stop-shop voor de groenprofessional
Cart aan het laden

Kantopsluiting

Wat zijn de voordelen van kantopsluitingen?

Kantopsluitingen, ook wel bekend als afboording of borderrand, bieden verschillende voordelen in de tuin. Ze zorgen voor een nette en strakke afwerking van de tuinperken, grasvelden en paden. Hierdoor wordt voorkomen dat gras of andere planten zich wild verspreiden, waardoor de tuin er netter uitziet zonder dat er veel onderhoud nodig is. Bovendien kan een kantopsluiting met verschillende hoogtes helpen bij het creëren van diverse niveaus in de tuin.

Een bijkomend voordeel van kantopsluitingen is dat ze gemakkelijk zelf geïnstalleerd kunnen worden. Daarnaast is een kantopsluiting duurzaam en gaat het vaak jaren mee.

Hoe installeer je een kantopsluiting?

De installatie van een kantopsluiting kan variëren, afhankelijk van het type kantopsluiting dat je wilt gebruiken. Over het algemeen zijn er echter enkele stappen die je kunt volgen om een kantopsluiting te installeren:

  1. Voorbereiding: Markeer de plek waar je de kantopsluiting wilt plaatsen en verwijder eventueel bestaande vegetatie of grond om een vlakke ondergrond te creëren.

  2. Graaf een sleuf: Graaf een sleuf langs de gewenste lijn voor de kantopsluiting. De diepte en breedte van de sleuf kunnen variëren, afhankelijk van het type kantopsluiting dat je gebruikt. Volg de instructies van de fabrikant voor specifieke afmetingen.

  3. Plaats de kantopsluiting: Plaats de kantopsluiting in de sleuf en zorg ervoor dat deze goed uitgelijnd is. Vul eventueel de ruimte achter de kantopsluiting op met zand of grind om stabiliteit te bieden.

  4. Bevestig de kantopsluiting: Afhankelijk van het type kantopsluiting dat je gebruikt, kunnen er verschillende methoden zijn om deze vast te zetten. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van popnagels, zelf borende schroeven, piketpalen of verankeringspennen omvatten.

  5. Afwerking: Controleer of de kantopsluiting stevig is bevestigd en recht staat. Vul eventueel de ruimte achter de kantopsluiting verder op met grond of grind en egaliseer de grond aan beide zijden van de kantopsluiting.

Het is belangrijk om de specifieke instructies op te volgen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp van de kantopsluiting. Daarnaast helpen wij je graag verder bij eventuele vragen of opmerkingen.