Voorraad direct leverbaar

Voorraad direct leverbaar

Sinds 2009 betrouwbare partner in de groenbranche

Sinds 2009 betrouwbare partner in de groenbranche

Eigen ontwerp en productie

Eigen ontwerp en productie

5 jaar garantie

5 jaar garantie

Cart aan het laden

Stalen plantenbak

De magie van een stalen plantenbak

Een stalen plantenbak kan een ware transformatie teweegbrengen in een ruimte. Met zijn strakke en moderne uitstraling kan het een krachtig kenmerk zijn dat sfeer en stijl toevoegt aan elke omgeving, zowel binnen als buiten. Of je nu een eigentijdse tuin, een trendy kantoorruimte of een gezellige woonkamer wilt creëren, een stalen plantenbak is de perfecte toevoeging die een gevoel van harmonie brengt.

Een van de belangrijkste voordelen van een stalen plantenbak is de duurzaamheid. Staal is een materiaal dat bekend staat om zijn robuustheid en lange levensduur. Het kan weerstand bieden tegen verschillende weersinvloeden, extreme weersomstandigheden en andere elementen die normaal gesproken de schoonheid van andere materialen zouden verminderen. Met een stalen plantenbak heb je dus een investering voor de lange termijn die je jarenlang kunt gebruiken en ervan kunt genieten.

Daarnaast biedt een stalen plantenbak ook veel mogelijkheden voor creativiteit en personalisatie. Je kunt kiezen uit strakke moderne ontwerpen, organische vormen of zelfs op maat gemaakte plantenbakken. Met een stalen plantenbak kun je je eigen unieke statement maken en de sfeer creëren die je wilt.

Een ander voordeel van stalen plantenbakken is de veelzijdigheid. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en kunnen naadloos worden geïntegreerd in elk soort interieur of landschap. Of je nu een minimalistische look wilt creëren met een enkele plantenbak of een effect wilt bereiken met een set van meerdere bakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt verschillende planten en bloemen selecteren om de gewenste sfeer te creëren, waardoor je ruimte meer karakter krijgt.

Wij hebben onze stalen plantenbakken in twee soorten staal: 

  1. Cortenstaal plantenbakken
    Plantenbakken van cortenstaal hebben een krachtige en warme uitstraling. Dit komt door de oranjebruine kleur van het materiaal, die zich vormt door een natuurlijke roestlaag. Een andere naam voor cortenstaal is weervast staal: weersomstandigheden hebben namelijk positieve invloed op deze plantenbak. 

    Cortenstaal is een metaallegering bestaande uit ijzer, waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Bij blootstelling aan de buitenlucht wordt het materiaal bedekt met een beschermende roestlaag. Deze natuurlijke roestlaag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Hierdoor heeft de plantenbak een lange levensduur. 

  2. Gecoat staal 
    Onze gecoat stalen plantenbak geeft tuinen een tijdloze uitstraling. De bewerking van de plantenbak zorgt dat deze corrosiebestendig is en in de buitenlucht extra lang meegaat. 

    Wij maken de gecoat stalen plantenbak van verzinkt staal. Nadat de plantenbak is geproduceerd, krijgt deze een aantal nabewerkingen. Zo wordt het materiaal opgeruwd voor betere hechtingen van de poedercoating. De poedercaoting wordt aangebracht met een sterk hechtende grondlaag. Als laatste wordt de plantenbak bewerkt met een harde toplaag qualicoat klasse 2. Deze lagen zorgen dat de plantenbak van zeer goede kwaliteit is en krasvast is. 

Kortom, een stalen plantenbak kan een serieuze impact hebben op de sfeer van een ruimte. Met zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en mogelijkheden voor creativiteit biedt het een uitstekende manier om je eigen persoonlijke stempel te drukken op elke omgeving. Of je nu wilt ontspannen in een rustgevende tuin of werken in een inspirerende kantoorruimte, een stalen plantenbak kan dat vleugje sfeer en stijl bieden dat je zoekt.